Business Intelligence vacatures

2023-04-25
Jason

Business Intelligence (BI) is een uitgebreide aanpak van data-analyse die bedrijven helpt om waardevolle inzichten te verwerven uit hun zakelijke gegevens. BI helpt organisaties informatie te verzamelen, analyseren en visualiseren ten behoeve van besluitvorming op basis van inzicht. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van Business Intelligence in veel verschillende branches, waardoor er een toenemende vraag is naar BI-deskundigen – en daarom ook naar BI-vacatures. In dit artikel wordt ingegaan op wat je moet weten over dit type vacature.

Hoe kom je op een BI-vacature?

Er zijn veel manieren waarop je een business intelligence vacature kunt vinden. Een van de beste manieren is het raadplegen van advertentiewebsites met vacaturespecialisten zoals Monster, Indeed en Glassdoor. Je kunt hier specifiek zoeken naar vacatures binnen het domein van BI, of je kunt gerichter zoeken naar bedrijven die BI-diensten aanbieden. Ook kun je op LinkedIn actief zoeken naar ervaren BI-professionals en netwerken met hen om een betere inzicht te krijgen in de markt voor BI-vacatures.

Wat voor soort vaardigheden heb je nodig voor een BI-vacature?

Kandidaten die in aanmerking komen voor een BI-vacature moeten vaak meerdere technische vaardigheden beheersen, waaronder SQL, programmeren, gegevensanalyse en -visualisatie. Er is vaak ook kennis van verschillende BI-tools, zoals Power BI, Tableau en Qlik Sense, vereist. Daarnaast wordt ook verwacht dat potentiële kandidaten voldoende ervaring hebben met bedrijfsprocessen en -informatiesystemen. Het is ook belangrijk dat BI-experts goed kunnen communiceren met alle betrokkenen bij een bedrijf, van programmeurs tot leidinggevenden.

Hoe zit het met het salaris voor BI-professionals?

De salarissen voor BI-professionals zijn afhankelijk van vele factoren, zoals de grootte van de organisatie waar ze werken, hun ervaring en hun vaardigheden. Volgens een analyse uit 2018 bedroegen de salarissen voor BI-professionals gemiddeld €68.000 per jaar, en grote bedrijven kunnen salarissen van meer dan €100.000 per jaar bieden. Er zijn ook veel bedrijven die motiverende bonussen aanbieden aan hun BI-professionals, als extra stimulans om uitstekend werk te verrichten.