Wat zijn de voordelen van palletdozen?

2023-04-14
Profipack

Heb je behoefte om grote en zware producten te verzenden? Dan is de kans groot dat je uitkomt bij palletdozen als verpakking. Dit is echter niet zomaar het geval. Palletdozen, ook wel containerdozen genoemd, zijn een uitstekende verpakking voor het transport van omvangrijke en zware producten. Over het algemeen worden palletdozen vervoerd op pallets en past de onderkant van de doos dan ook vrijwel naadloos op de afmetingen van een pallet. In deze blog zullen we je meer vertellen over deze stevige kartonnen dozen.

Welke soorten palletdozen zijn er?

Waar komt de naam 'palletdoos' eigenlijk vandaan? Dit heeft te maken met het feit dat deze doos vaak op pallets wordt vervoerd en vrijwel naadloos op een pallet past. In de transportwereld zijn er verschillende afmetingen pallets te vinden, zoals de bekende europallet met een oppervlakte van 120 x 80 cm en de vertrouwde blokpallet met afmetingen van 100 x 120 cm. Voor deze soort pallets zijn er speciale palletdozen op de markt. Doordat de onderkant van de palletdoos vrijwel overeenkomt met de grootte van de pallet, staat deze doos bijzonder stevig en stabiel.

Hoe zet je snel een palletdoos op zonder tape?

Palletdozen worden doorgaans plano geleverd. Dit is erg handig, omdat ze zo weinig ruimte innemen tijdens transport en in het magazijn. Maar hoe zet je zo'n palletdoos dan in elkaar? Geen zorgen, het is heel eenvoudig om een palletdoos zelf in elkaar te vouwen en ze zijn zelfdragend. Een tape dispenser en tape zijn dus in principe niet nodig. Als je echter meerdere kleine kartonnen dozen per dag moet opzetten, kan een tape dispenser wel handig zijn. Het is dus raadzaam om een goede tape dispenser in het magazijn te hebben liggen.

Hoeveel kilo kan een palletdoos aan?

Een palletdoos is een grote kartonnen doos die vaak voor langere tijd op transport gaat, soms wel weken of maanden. Als je waardevolle goederen vervoert, is het belangrijk om te weten dat je kunt vertrouwen op een stevige kartonnen verpakking. Met een solide palletdoos kun je rekenen op veel draagvermogen. Wist je bijvoorbeeld dat een palletdoos gemiddeld tussen de 300 en 500 kg kan dragen, afhankelijk van hoe je hem inpakt? Dankzij dit hoge draagvermogen worden palletdozen vaak gebruikt voor het vervoeren van machineonderdelen, zelfs helemaal naar China! Bovendien zijn palletdozen relatief licht van gewicht, waardoor je minder hoeft te betalen aan portokosten. Handig toch?

Een palletdoos als omdoos

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om veel kleine kartonnen dozen te verzenden, dan kun je ook palletdozen gebruiken als omverpakking. Dit is vooral aan te raden wanneer je kostbare lading gaat verzenden. Een kostbare lading kan namelijk nieuwsgierige ogen op verkeerde ideeën brengen. En bovenal willen we bij onze kostbare lading diefstal voorkomen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je kostbare computers gaat vervoeren? Gebruik dan een palletdoos als omverpakking en voorkom zo dat ze gestolen worden.

Naast palletdozen en andere kartonnen verpakkingen verkoopt Profipack noppenfolie, stretchfolie, pallets, verzendzakken en nog veel meer!